Код на продукта: 665081
Наличност: В наличност
68.90лв.

Този комплект е прекрасна възможност за всички малки авантюристи да изживеят невероятно приключение, създавайки сами изригващ вулкан от гипсова основа със застиваща лава. Още по-хубавата новина е, че вашият вулкан може да изригне няколко пъти, а вулканичният конус ще се напластява след всяко изригване – точно като истински вулкан.

Чрез този сет ще научите повече за земните пластове, защо се появяват зeметресенията и как те влияят на вулканите, какво всъщност представлява изригващата лава и каква е температурата, която разтопената скала достига. Ще научите колко величествена е природата и колко опустошителна може да бъде тя за човека.

Освен че ще можете да създадете собствен модел на изригващ вулкан, ще имате възможността да построите сеизмограф, да имитирате трусове, за да видите как се измерват земетръсните сили, също така ще сглобите и пъзел от тектонични плочи и геоложки глобус.

В този научен комплект са включени не само 11 вълнуващи експеримента, но и игра с въпроси, благодарение на която ще се запознаете с най-известните, величествени, респектиращи и разрушителни вулкани в света.


Съдържание на кутията:

1 х Гипс на прах

1 х Сода бикарбонат

1 х Винена киселина

1 х Мерителна чашка

3 х Дървена шпатула

1 х Червена ядлива боя

1 х Малко шишенце

1 х Завинтващ се капак

3 х Черна пластмасова тръбичка

3 х Вулканични скали

1 х Модел на сеизмограф

1 х Тектоничен пъзел

1 х Игра с въпроси относно вулканите

1 х Модел на вулкан

1 х Модел на глобус

1 х Предпазни очила

1 х Цветна листовка с инструкции на български език от 48 страници


Размер на опаковката: 33 х 23 х 6,5 см

Препоръчителна възраст: 10+


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!