Код на продукта: 48254
Наличност: В наличност
24.90лв.

Разширението Странноприемници и Катедрали може да се играе само ако преди това имате налична базовата игра Каркасон! Това разширение може да бъде интегрирано в цялата игра или само частично, а също така може да се играе и в комбинация с други разширения. Странноприемници и катедрали придава по-голяма стойност на построените пътищата и крепости, а освен това дава възможност и на шести играч да се включи в стратегическата надпревара.

Каркасон е една много добре позната игра в целия свят, превърнала се в класика. Толкова популярна и предпочитана е заради лесните си правила както и възможността за разнообразни тактически решения. Каркасон е стратегическа настолна игра, основана на интуиция, в която ще строите пътища, разнообразни крепости, красиви поляни и завладяващи манастири, а всичко това няма как да постигнете без вярната си свита от смели рицари, разбойници, селяни и монаси.
Цел на играта: Да теглите и подреждате теренни плочки върху игралното поле, застроявайки общия пейзаж с пътища, замъци и манастири като черпите блага от природата, а върху вече създадените постройки да поставяте фигурки от своята свита. Всичко това ще Ви носи определен брой точки
, а стратегът с най-много такива ще спечели играта.

Ход на играта: Играта започва от най-младият играч, а след това се спазва принципът на часовниковата стрелка. Когато един играч е на ход извършва своите действия в определен ред, както следва: полагане на плочка, поставяне на фигура и отбелязване на точка. Едва след това идва ред и на следващия играч.
Край на играта: Когато се изтегли и последната теренна плочка играта приключва като следва финално оценяване.

Съдържание:
18 х Теренни плочки
8 х  Фигурки – мийпъли
6 х Големи фигури - мийпъли
1 х Фигурка – абат в розово
6 х Плочки маркери
1 х Инструкции

Времетраене: 45 минути

Брой играчи: 2-6

Препоръчителна възраст: 8+

Размери на играта: 13.5 х 19 х 7 см

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!