Код на продукта: 48266
Наличност: В наличност
24.90лв.

Разширението Кралят, Графът и Сподвижници може да се играе само ако преди това имате налична базовата игра Каркасон! Това разширение може да бъде интегрирано в цялата игра или само частично, а също така може да се играе и в комбинация с други разширения. Допълнението Кралят, Графът и Сподвижници обединява в едно три от най-желаните мини-разширения от минали издания. Новата фигура Граф ще заблуждава опонента Ви, че му помагате, докато всъщност изгодата ще бъде само за Вас, а интригата ще става още по-голяма. Другите две нови фигури - Кралят и Рицарят-разбойник ще Ви възнаграждават за всяка най-голяма построена крепост или най-дълъг път. Светилищата пък са нови плочки, чрез които езичниците ще имат възможността да ранят монасите като им отнемат ценни точки.

Каркасон е една много добре позната игра в целия свят, превърнала се в класика. Толкова популярна и предпочитана е заради лесните си правила както и възможността за разнообразни тактически решения. Каркасон е стратегическа настолна игра, основана на интуиция, в която ще строите пътища, разнообразни крепости, красиви поляни и завладяващи манастири, а всичко това няма как да постигнете без вярната си свита от смели рицари, разбойници, селяни и монаси.
Цел на играта: Да теглите и подреждате теренни плочки върху игралното поле, застроявайки общия пейзаж с пътища, замъци и манастири като черпите блага от природата, а върху вече създадените постройки да поставяте фигурки от своята свита. Всичко това ще Ви носи определен брой точки, а стратегът с най-много такива ще спечели играта.
Ход на играта: Играта започва от най-младият играч, а след това се спазва принципът на часовниковата стрелка. Когато един играч е на ход извършва своите действия в определен ред, както следва: полагане на плочка, поставяне на фигура и отбелязване на точка. Едва след това идва ред и на следващия играч.
Край на играта: Когато се изтегли и последната теренна плочка играта приключва като следва финално оценяване.

Съдържание:
12 х Градски плочки
12 х Речни плочки
5 х Нови теренни плочки
5 х Плочки със светилища
1 х Фигура „Граф“
1 х Фигура „Рицар-разбойник“
1 х Фигура „Крал“
1 х Инструкции

Времетраене: 50 минути

Брой играчи: 2-6

Препоръчителна възраст: 7+

Размери на играта: 13.5 х 19 х 7 см 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!