Код на продукта: 48279
Наличност: В наличност
109.90лв.

Този ексклузивен комплект е истинско богатство за тези, които тепърва навлизат в необикновения свят Каркасон. Кутията съдържа базовата игра Каркасон, заедно с разширения номер 1 - Странноприемници и Катедрали и разширение номер 2 - Търговци и Строители както и 9 специални мини разширения. Всички разширения могат да бъдат комбинирани в игра свободно, което дава възможност за множество разнообразни игри.
 
Каркасон е една много добре позната игра в целия свят, която печели приза за  най-добра игра за 2001 година, превърнала се в класика. Толкова популярна и предпочитана е заради лесните си правила както и възможността за разнообразни тактически решения. Каркасон е стратегическа настолна игра, основана на интуиция, в която ще строите пътища, разнообразни крепости, красиви поляни и завладяващи манастири, а всичко това няма как да постигнете без вярната си свита от смели рицари, разбойници, селяни и монаси.
Цел на играта: Да теглите и подреждате теренни плочки върху игралното поле, застроявайки общия пейзаж с пътища, замъци и манастири като черпите блага от природата, а върху вече създадените постройки да поставяте фигурки от своята свита. Всичко това ще Ви носи определен брой точки, а стратегът с най-много такива ще спечели играта.
Ход на играта: Играта започва от най-младият играч, а след това се спазва принципът на часовниковата стрелка. Когато един играч е на ход извършва своите действия в определен ред, както следва: полагане на плочка, поставяне на фигура и отбелязване на точка. Едва след това идва ред и на следващия играч.
Край на играта: Когато се изтегли и последната теренна плочка играта приключва като следва финално оценяване.

Съдържание:
Базовата игра
Разширение номер 1
- Странноприемници и Катедрали
Разширение номер 2 - Търговци и Строители
Специални мини разширения:
- Абатът
- Реката
- Летателни апарати
- Ладиите
- Вестоносците
- Златните мини
- Магьонсикът и вещицата
- Крадците
- Житните кръгове


Времетраене:
30 минути

Брой играчи: 2-6

Препоръчителна възраст: 8+

Размери на играта: 43 х 31.5 х 10 см


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!