Код на продукта: 48257
Наличност: В наличност
24.90лв.

Разширението Абатството и Кметът може да се играе само ако преди това имате налична базовата игра Каркасон! Това разширение може да бъде интегрирано в цялата игра или само частично, а също така може да се играе и в комбинация с други разширения. Това допълнение на играта ще добави нови теренни плочки абатство, които ще помогнат празнините в игралното поле да бъдат запълнени, както и три нови фигури за игра – фургон, кмет и чифлик.

Каркасон е една много добре позната игра в целия свят, превърнала се в класика. Толкова популярна и предпочитана е заради лесните си правила както и възможността за разнообразни тактически решения. Каркасон е стратегическа настолна игра, основана на интуиция, в която ще строите пътища, разнообразни крепости, красиви поляни и завладяващи манастири, а всичко това няма как да постигнете без вярната си свита от смели рицари, разбойници, селяни и монаси.
Цел на играта: Да теглите и подреждате теренни плочки върху игралното поле, застроявайки общия пейзаж с пътища, замъци и манастири като черпите блага от природата, а върху вече създадените постройки да поставяте фигурки от своята свита. Всичко това ще Ви носи определен брой точки, а стратегът с най-много такива ще спечели играта.
Ход на играта: Играта започва от най-младият играч, а след това се спазва принципът на часовниковата стрелка. Когато един играч е на ход извършва своите действия в определен ред, както следва: полагане на плочка, поставяне на фигура и отбелязване на точка. Едва след това идва ред и на следващия играч.
Край на играта: Когато се изтегли и последната теренна плочка играта приключва като следва финално оценяване.

Съдържание:
12 х Теренни плочки
6 х Плочки абатство
6 х Фигури кмет
6 х Фигури фургон
6 х Фигури чифлик
1 х Инструкции

Времетраене: 30 минути

Брой играчи: 2-6

Препоръчителна възраст: 8+

Размери на играта: 13.5 х 19 х 7 см

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!