Код на продукта: 550062
Наличност: В наличност
36.90лв.

Всички малки химици и физици ще могат сами да забъркат красиви луминисцентни цветове, които не са токсични, разбира се. Този прекрасен комплект за експерименти ще представи по различен и много интересен начин повече информация за химията на луминисценцията и физиката на UV лъчите. Чрез направата на няколко прекрасни светещи пръчки, греещи в пъстри цветове тъмнината вече няма да изглежда плашеща, а ще бъде началото на едно великолепно сияние под влиянието на UV лъчите.

За да осъществиш своите експерименти и да забъркаш 5 различни светещи смеси освен от материалите, включени в комплекта, ще се нуждаеш и от няколко предмета и вещества, които се намират във всеки дом като: вода, тъмна стая, светло растително масло, светъл течен сапун, филтри за кафе, куркума на прах, спирт, чаена лъжица, мерителна чаша, буркан, течен перилен препарат, горчива лимонена напитка, малка звездовидна отвертка. За да направите експериментите, ще ви бъдат необходими и 2 броя батерии 1.5V d=7.9mm, h=1.5mm.

Начина на работа с инструментите от комплекта и помощните субстанции е подробно описан в листовката с инструкции на български език, която е включена в комплекта.

 
Съдържание на кутията:

6 х Части

1 х Цветна листовка с инструкции на български език 

 

Размер на опаковката: 22,5 х 28 х 6,5 см

Препоръчителна възраст: 8+

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!