Код на продукта: 48253
Наличност: В наличност
44.90лв.


Каркасон е една много добре позната игра в целия свят, превърнала се в класика. Толкова популярна и предпочитана е заради лесните си правила както и възможността за разнообразни тактически решения. Каркасон е стратегическа настолна игра, основана на интуиция, в която ще строите пътища, разнообразни крепости, красиви поляни и завладяващи манастири, а всичко това няма как да постигнете без вярната си свита от смели рицари, разбойници, селяни и монаси.
Цел на играта: Да теглите и подреждате теренни плочки върху игралното поле, застроявайки общия пейзаж с пътища, замъци и манастири като черпите блага от природата, а върху вече създадените постройки да поставяте фигурки от своята свита. Всичко това ще Ви носи определен брой точки, а стратегът с най-много такива ще спечели играта.
Ход на играта: Играта започва от най-младият играч, а след това се спазва принципът на часовниковата стрелка. Когато един играч е на ход извършва своите действия в определен ред, както следва: полагане на плочка, поставяне на фигура и отбелязване на точка. Едва след това идва ред и на следващия играч.
Край на играта: Когато се изтегли и последната теренна плочка играта приключва като следва финално оценяване: за всеки незавършен манастир 1 точка, за незавършен път 1 точка, за всяка незавършена крепост 1 точка, за всеки герб една точка, за всеки манастир също получавате по една точка както и всяка плочка около него ще ви донесе 1 точка. А за всяка завършена крепост, граничеща с поляна получавате по 3 точки.

Съдържание:
84 х Теренни плочки: крепости, пътища, манастири
12 х Теренни плочки с река
40 х  Фигурки – мийпъли
5 х Фигурки – абата
1 х Табло за точкуване
1 х Инструкции

Времетраене: 30 минути

Брой играчи: 2-5

Препоръчителна възраст: 8+

Размери на играта: 19 х 27.5 х 7 см

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!